Stoominzet 22 cm voor een kookpan 'Glamour Stone' 22 cm. Hierdoor creëert u een volwaardige stoompan waarbij de onderdelen ook los te gebruiken zijn als vergiet en kookpan.
De onderdelen van een stoompan zijn:
- een kookpan
- een stoominzet
- een deksel
Hoe werkt een stoompan? In het onderste gedeelte (de pan) gaat zoveel water dat de stoominzet boven het water hangt. Er is dus geen direct contact van het voedsel met het water. Eventueel kunt u kruiden en smaakstoffen (of bouillon) aan het water toevoegen. De stoominzet bevat gaatjes. De stoom gaart (stoomt) de producten in de stoominzet. Een stoompan kan gebruikt worden voor het stomen van:
- groenten
- aardappelen
- vis
- vlees
- rijst
Stomen heeft absoluut de voorkeur voor het behouden van vitamines, mineralen en fytonutriënten (zoals carotenoïden en flavonoïden. Bron: World Healthiest Foods). Vergelijk het zelf en zie: gestoomde groenten hebben meer smaak, geur en kleur.