Heeft u vragen? Bel 085 - 30 32 659

Braadpan

braadpannen

Braden is rustig garen

In een braadpan kan eten worden gebraden of worden dichtgeschroeid alvorens het verder wordt gegaard in de oven. Om het vlees dicht te schroeien moet de braadpan tot een hoge temperatuur worden verhit en gebruikt men vetstof. Een braadpan is breed en diep en heeft een dikke bodem zodat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

Braden is een kooktechniek die vaak wordt toegepast bij vlees en gevogelte. Braden is een kooktechniek die als doel heeft een product rustig te garen, terwijl er aan de buitenzijde een krokante, mooie bruine en smaakvolle korst ontstaat. Het gaat in drie stappen:

  1. Aanbraden: dichtschroeien
  2. Garen: op het fornuis of in de oven
  3. De finish: vlees laten rusten en de jus maken

Braden kost tijd omdat het een heel rustige en milde manier van garen is. Als het vlees niet mals is, duurt de bereiding te lang en krijg je een veel te fors aangezette korst. Het is wel geschikt voor groot vlees, zoals rollades – maar die hoeven immers ook niet meer dan precies gaar te zijn.

Braden is niet alleen geschikt voor vlees. Ook wild, gevogelte, grote of vis en schaaldieren en zelfs sommige groenten (met name aardappelen) kun je op deze manier bereiden.