Deze spaghettipan met een uniek design met een doorsnede van 22cm geeft u een betere controle over de temperatuur waarop de pasta kan worden bereid.
De officiële naam voor een pastapan is ook wel een pastaiola. Andere namen die gegeven worden zijn macaronipan of spaghettipan. Deze pan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Ook te gebruiken als losse pan zonder pastainzet. Dus eigenlijk heeft u met deze pan meerdere keukenhulpen in één. De pastainzet is ook nog eens als vergiet te gebruiken.
Voor het koken van pasta heeft u altijd een grote pan nodig omdat u op de verpakkingen altijd leest: "in ruim kokend water". Bovendien heeft pasta de eigenschappen dat het snel aan de pan kleeft en het niet gemakkelijk is om het gelijkmatig te garen.
Om deze uitdagingen het hoofd te bieden kunt u een pastapan gebruiken. Deze hoge pan uit de '1950' serie heeft een geperforeerde inzet. Deze pan zorgt er voor dat de warmte gelijk verdeeld wordt en dat de past gelijkmatig gekookt. Deze pan is hoog genoeg om spaghetti rechtop in de pan te zetten.
Een belangrijk ander voordeel van een pastapan is dat de pasta na het koken uit het water naar boven getrokken wordt. Afgieten is dus niet nodig. Zeker met het koken van veel pasta in een pan met veel water is een pastapan gemakkelijker en veiliger.
En als laatste: Deze pan en alle onderdelen kunnen in de vaatwasser!