Heeft u vragen? Bel 085 - 30 32 659

Gestoomde rode mul

Recept rode mul Andrea MainardiHerkomst gerecht: Sicilie, Italie
Aantal personen: 4 
Bereidingstijd: 30 minuten
Auteur: Andrea Mainardi

Dit gerecht is afkomstig van het Italiaanse eiland Sicilie waar rode mul in overvloed verkrijgbaar is. Ook in het Nederland is deze heerlijke vis steeds beter verkrijgbaar.  

Ingredienten
Rode mul filet (250gr)
Cherry tomaten (100gr)
Zwarte olijven (80gr)
Kapertjes (50gr)
Basilicum (10gr)
Water (25ml)
Oregano (10gr)
Mint (10gr)
Tijm (10gr)
Rode ui (25 gr)
Extra virgine olijf olie (10ml)
Zee anemonen of andere eetbare bloemen (5gr) (indien verkrijgbaar)
Witte wijn (10ml)
Zout en peper

BereidingswijzeRecept rode mul
Snij de cherry tomaten in vier stukken en stop ze onder in een stoompan samen met de kruiden, olijven, kapertjes, water, olijf olie, zee anemonen en witte wijn. Leg de vis filet op de geperforeerde tray. Eventueel kun je voor extra smaak nog wat fijn gesneden cherry tomaatjes en blaadjes basilicum op de vis plaatsten. 
Doe vervolgens de tray in de pan en leg de glazendeksel op de pan.  Zet de pan 10 minuten op midden hoog vuur en de vis zal garen door de stoom. Onderin in de pan ontstaat een heerlijke stroperige saus. 

 

Buon appetito!

Handtekening Andrea Mainardi

Andrea Mainardi, Officina Cucina, een restaurant met slechts één tafel.